Carpaccio van geroosterde biet

It has been a while! Niet omdat er hier aan de tafel van Kim niet lekker is gegeten maar vooral omdat ik ruzie had met mijn blogje. Hij vrat mijn recepten niet meer. Of misschien vrat hij ze wel gewoon op. Twee keer had ik namelijk mijn best gedaan op een aardig verhaaltje, een smakelijk gerechtje gekookt en gefotografeerd, de receptuur keurig op n rijtje gezet en er zo alles bij elkaar toch al gauw n middagje aan lopen knutselen. Maar op het moment dat ik op ‘publiceren’ drukte, was mijn hele blogbericht simpelweg verdwenen. Onverklaarbaar (althans voor mijn digibete brein) en super irritant!  Zo is jullie dus een recept voor een stamppotje van zoete aardappel met rucola en gekaramelisseerde zoete ui en eentje voor Mexicaanse empanada’s door de neus geboord. En ik had er dus even geen zin meer in. Tot nu! Want vanavond heb ik iets in elkaar geflanst dat ik toch echt even met jullie wilde delen: bieten carpaccio! Er waren namelijk drie kleuren bieten in de aanbieding bij ‘s lands grootste kruidenier en dat prikkelde natuurlijk direct mijn culinaire nieuwsgierigheid. Bovendien houdt de familie hier niet van bieten dus dat maakte het een leuke uitdaging. Ik besloot er een carpaccio van te maken want carpaccio dat blieven ze dan weer wel. Of althans twee van de drie. Slungelige puberzoon is het uiteraard aan zijn stand en zijn leeftijd verplicht om dwars te liggen en deed dat dus ook. Dochterlief, heer des huizes en schrijfster dezes hebben gesmuld. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! 


 Wat heb je nodig:

  • 3-4 rauwe bieten, bijv chioggia, gele en gewone biet
  • Olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook, in dunne plakjes
  • Verse thijm
  • Versgemalen peper
  • Zout
  • Sla (ik gebruikte Romaine maar rucola is vast ook top)
  • Versgeraspte Parmezaan
  • Pijnboompitjes, geroosterd
  • Glassa of crema balsamico of goede balsamico azijn
  • Verse bascilicum

Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken (een mandoline is hiervoor heel handig). Meng de bieten met een flinke scheut olijfolie, de knoflook in plakjes, wat verse thijm, peper uit de molen en zout. Laat even marineren en warm ondertussen de oven voor op 200 graden. Rooster de bieten een minuut of 20 in de oven. Schep halverwege een keertje om. Snijd ondertussen de sla en maak aan met wat olijolie. Laat de bieten afkoelen en schik ze samen met de sla op een schaal. Garneer met de geroosterde pijnboompitjes, parmezaanse kaas, bascilicum en wat (glassa of crema) balsamico. Eet smakelijk!

(Zo, en dan ga ik nu op ‘publiceren’ drukken. Ik vind t bijna spannend! Daar gaat ie…….!)

Advertisements

One thought on “Carpaccio van geroosterde biet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s